Numele meu este Ina Ilie, sunt mamă a doi băieți, psihopedagog și am un master în Științe Cognitive. Studiile pe care le-am făcut și cursurile pe care le creez spun, de fapt, un singur lucru, extrem de important despre mine: cred că atât noi, cât și copiii noștri, merităm și putem să ducem vieți bune, împlinite și fericite. Tot ce trebuie să facem este să vrem să cunoaștem și să aplicăm ce cunoaștem în viața noastră.
Am lucrat peste 20 de ani in televiziune (Atomic, National TV, Digi), dar marea mea dragoste, pe drumul profesional, a apărut cu adevărat în 2012 când am decis să mă fac pshihopedagog. Aveam deja un băiat, pe Gabriel, de trei ani, și îmi doream să înțeleg mai multe despre nevoile lui și ale copiilor în general, și cum să le răspund cât mai bine. Apoi a apărut al doilea băiețel, Tim, și, în același timp, marea mea dragoste profesională a căpătat un chip și mai precis: științele cognitive.
Care este rolul minții umane, al cunoașterii (cogniției) în viața noastră, și în fericirea noastră? Cum putem să ne dirijăm viața în așa fel încât să fim cu adevărat împliniți? Cum ne ajută toate cercetările din neuroștiințe, psihologie și științele educației, să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și să avem o viață armonioasă?
Acestea sunt întrebările pe care mi le adresez des, și din ele apar cursurile mele online și offline.
Am făcut până acum o serie de cursuri cu părinți, educatori, profesori, adulți de toate profesiile și vârstele, despre cum ne putem folosi mintea pentru a avea o viață mai bună, despre cum ne putem relaxa pentru a ne bucura mai mult de ce trăim, despre strategiile cele mai eficiente de învățare. Despre cum să devenim cu adevărat inovatori. Despre cum să gândim din mai multe unghiuri, să vedem lucrurile din mai multe puncte de vedere. Despre cum să ne creștem încrederea în noi. Cum să ne descoperim drumul în viață, adevărata vocație. Și acum, despre cum să devenim părinți mai fericiți. Pentru că merităm și, foarte important, chiar putem. Fericirea este dreptul nostru prin naștere, tot ce trebuie să facem este să întindem mâna și să îl luăm.